I disse situationer, kan parterapi være nyttigt

I daglig tale kan ordet parterapi være meget tabubelagt, fordi mange har en forforståelse om, at det betyder man lever i et usundt og problemfyldt forhold. Men der kan være mange andre grunde til at benytte sig af parterapi. Her kommer nogle eksempler på, hvilke situationer parterapi kunne være nyttigt i.

Sammenbragte familier

Det kan være svært at leve i en sammenbragt familie, hvor begge eller den ene part har børn fra tidligere forhold. Der er mange ting man skal navigere i, alt fra hvordan man fordeler opmærksomheden på en god og fair måde, til hvordan man lever som en sammenbragt familie. Her kan I finde parterapi centralt i København, som kan være en stor hjælp til alle jeres tanker og spørgsmål, om at skulle have en sammenbragt familie til at fungere.

Den gode kommunikation og konflikthåndtering

Når man lever sammen til dagligt, kan bølgerne ofte gå højt og konflikterne blive større end de måske burde. Det kan være svært at holde en god tone, hvis man er presset, træt eller utilfreds, og det er nemt at komme til at såre hinanden med en dårlig kommunikation. Her kan parterapi også være en god løsning, for at få hjælp til at bevare en god kommunikation i forholdet og få nogle redskaber til at håndtere konflikterne.

At finde tiden til hinanden

Den sidste situation hvor parterapi også kunne være nyttigt, er hvis I har svært ved at finde tiden til hinanden. Ofte kan dagligdagen godt blive som et hamsterhjul, hvor man bare forsætter i den daglige rutine, og lidt glemmer forholdet og tosomheden bag. Det er essentielt at finde tid til hinanden og dyrke forholdet, så kærligheden imellem jer forsat styrkes. Her vil en parterapeut kunne hjælpe med at finde de rigtige redskaber til at huske hinanden, og guide jer i hvordan i stadig kan opfylde hinandens behov og ønsker.