Er det et krav, at man bruger sin beskikkede forsvarer?

Hvis du er blevet tiltalt i en straffesag, så vil du i de fleste tilfælde have fået beskikket en forsvarer. Der er mange, der tror, at man er tvunget til at lade ham eller hende forsvare sig. Selvom den pågældende advokat er blevet beskikket, er det dog ikke tilfældet.

Derimod har du ret til at finde en anden forsvarer, hvis du har et ønske om dette. Inden du kaster dig ud i dette, så skal du dog overveje det nøje. Der er nemlig rigtig mange forsvarsadvokater i Danmark, og ikke alle er værd at vælge til netop din sag.

Du må gerne skifte din forsvarsadvokat

Er du ikke tilfreds med den forsvarer, du er blevet beskikket, må du gerne skifte ham eller hende ud. Det ses i mange sager, at dette bliver gjort. Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at man gør det. Uanset hvad der ligger til grund for det, så har du retten til at gøre det.

Det er kun i ganske få tilfælde, hvor sagens dommer vurderer, at du ikke kan få lov til det. Det vil blandt andet være tilfældet, hvis dit skifte af forsvarer kommer til at betyde, at sagen forsinkes unødigt. I et sådant tilfælde kan dit ønske om at skifte blive afvist.

Vælg altid din forsvarer med omhu

Når du skal finde en forsvarsadvokat, er det vigtigt at vælge med omhu. Det er der flere årsager til, at du skal gøre, men det behandler primært om, at de ikke alle er ideelle aftagere af din sag. Det skyldes, at det ikke er alle forsvarer, der har erfaring med den type sager.

I forbindelse med dit valg af forsvarer, er det derfor særligt speciale, du skal holde øje med. Desuden er det også en god idé at vælge en erfaren forsvarer. Leder du efter dette, så se nærmere på Forsvareren, da erfaren hjælp findes her.

Overveje nøje, om det er værd at skifte

Inden du skifter til en anden forsvarsadvokat, skal du overveje, om det er værd at gøre. Først og fremmest kan det ikke afvises, at din nuværende forsvarer er dygtig. Derudover kan det også ende med at forsinke sagen.

I mange tilfælde vil man som tiltalt gerne have sagen overstået. Man vil gerne have sin straf, så man kan afsone dem, og derefter komme videre med sit liv. Er det også tilfældet for dig, kan det være en fordel at beholde den beskikkede forsvarer, da sagen dermed hurtigere kan gennemføres.